A tamási járásból jelentettek a gazdák legnagyobb kárt, Iregszemcse, Magyarkeszi, Nagyszokoly térségét érintette a jég.

A megyei aratási bizottság hétről hétre ülésezik Szekszárdon, az agrárkamara épületében. A legfrissebb jelentésük szerint a Paksi járáshoz tartozó földeken a búzák 30 százalékát még nem aratták le, és a minőség egyre inkább takarmány jellegű, kevés a malmi és még kevesebb a javító minőség. A hétvégi esőt követően ez tovább romlik. A tamási járásból jelentettek a gazdák legnagyobb kárt, Iregszemcse, Magyarkeszi, Nagyszokoly térségét érintette a jég. Sávosan vonult, van ahol csak 1-1,5 méteres csonkok maradtak a kukoricából. Magyarkeszin eső nélkül jött a jég, ott a legrosszabb a helyzet. Iregszemcsén 65 - 70 százalékos a kár. Rendkívüli események között említették a bizottságban, hogy a múlt heti vihar alatt villámcsapás érte Váralja határában lévő bálaszénákat. A tűzoltóság nem tudta fecskendőkkel megközelíteni a területet a rossz terepviszonyok miatt. A katasztrófavédelmi igazgatóság szakembere felhívta a figyelmet, hogy az esetleges kazaltüzek megközelítése érdekében a gazdák tartsák karban a dűlőutakat, biztosítsanak megfelelő távolságban, megfelelő mennyiségű oltóvizet, valamint képezzenek kisebb kazlakat, hogy a tűz átterjedése nehezebb legyen.
 

 http://www.infotamasi.hu/hirek/olvas/csak-a-csonkok-maradtak-a-kukoricabol-a-jegeso-utan-2016-07-21-114930

Isteni mesterünk, kegyes Jézus, aki a farizeusok gonosz ármányait, amellyekkel téged oly gyakran üldöztek, mindenkor meghíúsítottad, hiústsd meg az istenteleneknek és mindazok terveit, akik szellemi romlottságukban népedet hamis elveikkel, megtéveszteni és rászedni törekszenek. Világosítsd föl mindnyájunkat szent kegyelmed fényével, akik tanítványaid vagyunk, hogy a világ e bölcseinek csalfasága, akik hamis és vészthozó tanításukat mindenhol terjesztik  és minket is tévedésbe akarnának ejteni, meg ne rontson bennünket.                Add nekünk a hitnek oly világosságát, hogy az istenteleneknek e fondorkodásait azonnal felismerjük, Anyaszentegyházad tanítását erősen higgyük és az igazság ellenségeinek elveit állhatatosan visszautasíthassuk. Ámen.    

 Forrás: SZENT VAGY, URAM! Ősi és újabb egyházi énekkincsünk tára SZERKESZTETTÉK: Harmath Artur és Sík Sándor Az imarészt dr. Koudela Géza állította össze.